Hovězí játra se smaženicí z hub. Nakrájíme si na drobno cibulku a papriku. Na pánvičce krátce osmahneme do sklovata na trošce slunečnicového oleje a přisypeme nakrájené houby. Za stálého míchání přidáme po 2-3 minutách vejce. Smaženici odstavíme z ohně. Plátky jater opepříme, opaprikujeme, přidáme bazalku a oregano a zlehka omoučníme. Pak krátce pečeme po obou stranách. Po upečení osolíme. Přílohy: podáváme s bramborem, se zeleninou a různými druhy tatarských omáček. Na obrázku je papriková tatarská omáčka, dušená mrkev a smažená cibulka.
Hovězí maso po peruánsku s rýží. 3 rajská jablíčka, mrkev, červenou papriku nakrájíme na kostičky a na pánvi se lžičkou oleje dusíme. Podle potřeby mírně podléváme vodou nebo hovězím vývarem. Je-li zelenina měkká, přidáme lžičku kysané smetany, okořeníme paprikou, pepřem, solí, přilejeme šťávu z jahodového kompotu nebo červené víno se lžičkou cukru. Přidáme lžíci kečupu, pár kapek worcestrovské omáčky a Maggi. Pak přidáme dva drobně nakrájené žampióny, trochu natě z celeru, majoránku a oregano. Na druhé pánvičce krátce (cca 3 minuty) pečeme na kolečka nakrájenou cibuli a tence nakrájené plátečky z hovězího zadního masa, které jsme před pečením opepřili, osolili a zlehka hladkou moukou omoučnili. Na dvě porce potřebujeme asi 220 g masa. Přílohy: můžeme podávat rýži, kolínka nebo bramborové hranolky.
Hovězí minutky - čínský biftekový sen. Hovězí zadní maso odblaníme, nakrájíme na plátky tloušťky 1 cm a na stroužky,plátky naklepeme, opepříme, osolíme, zlehka obalíme v hladké mouce. Krátce pečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Vyjmeme z oleje a podlijeme hovězím vývarem s předvařenou mrkví, celerem a petrželí.Přidáme drobně nakrájené papriky. Nastrouhanou petržel a paprikové koření. Dále můžeme kořenit oreganem, kořením na pečená masa. Po změknutí zeleninu vyjmeme a po ochlazení s přidanou studenou vodou umixujeme ve šlehači. Jemnější hmotu nalijeme zpět do omáčky. Můžeme zahustit trochou hladké mouky. Přílohy: rýže, čerstvé červené a zelené papriky, petržel, čínské zelí.
Pečené hovězí plátky na víně. Maso odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme, zlehka obalíme v hladké mouce. Pečeme na rozpáleném oleji krátce po obou stranách. Jako koření můžeme přidat oregano, drobně nakrájené žampiony, trochu zeleniny ze směsi na lečo.Podlijeme bílým polosuchým vínem. A vývarem, případně horkou vodou. Přílohy: hranolky, syrové červené a zelené papriky, nakládaná papriková směs s cibulí ve sladkokyselém nálevu, nastrouhaná salátová okurka, čínské zelí, tatarská omáčka.
Jatýrka svatého Václava s kari rýží. Hovězí játra nakrájíme na plátky tloušťky cca 5 až 7 mm, opepříme, omoučníme v hladké mouce a pečeme na pánvičce s drobně nakrájenou cibulkou. Na vedlejší pánvičce na lžíci oleje s příléváním bramborového nebo hovězího vývaru dusíme drobně nakrájenou papriku, cibuli s rozmačkaným stroužkem česneku, dvěma lžícemi zavařované zeleniny (například kunovjanka), feferonkou, trochou sladkokyselého nálevu, s půl deci frankovky nebo jiného červeného vína, pár kapkami worcestrovské omáčky a lžící kečupu nebo rajského protlaku. Dobu pečení jatýrek regulujeme podle přání strávníků. Krvavější pečeme velmi krátce po obou stranách. Solíme až po upečení, aby játra neztvrdla. Přílohy: rýže okořeněná při vaření kari kořením, příp. s Maggi, brambory nebo hranolky. Zdobíme syrovými paprikami.
NEW Pikantní vepřová jatýrka s hranolky a s paprikou.
Hovězí bifteky s bramborem a se zeleninou.
Hovězí minutky s bramborem a s čínským zelím.
Plátky z roštěné s hranolky a se zeleninou.
Vepřová kýta s hranolky a s míchaným zeleninovým salátem.
Hovězí jatýrka s bramborem, rajčaty a s tatarskou omáčkou.
Vepřové medailonky s hranolky a s okurkou.
Vepřová jatýrka v rajčatovém sosu s hranolky a s rajčaty.
Vepřové minutky s hranolky a s paprikou.
Hovězí roštěnky s hranolky a rajčaty.
Jatýrka na česneku a na paprice s hranolky a červenou paprikou.
Sekaná hovězí jatýrka na cibulce s bramborem a s paprikou.
Vepřová kotleta s játrovým plátkem a bramborem.
Játrové plátky s kečupovou omáčkou a bramborem.
Játrové plátky s koktejlovou omáčkou a s bramborem.
Hovězí játra pečená s hranolky a tatarskou omáčkou.
Rosovická jatýrka s rýží a se zeleninou.
Vepřová plec s míchanou zeleninou, okurkou, rajčaty, hranolky ochucenými tatarskou omáčkou.
Přírodní vepřový řízek s hranolky a se špenátem.
Hovězí játra na cibulce a na houbách s tatarkou a se zeleninovou rýží.
Jatýrka s koktejlovou omáčkou a s bramborem.
Hovězí játrové minutky s uzenými krůtími prsy, bramborem a rajčaty.
Pečená hovězí játra s hranolky, rajčaty, okurkou a kukuřicí.
Vepřová jatýrka s cibulovou omáčkou a s kukuřičnou rýží.
Vepřové minutky s paprikami a s bramborem.
Worchestrovská jatýrka s rýží.
Hovězí roštěnky s francouzským vejcem, rajčaty, bramborem a míchanou zeleninou.
Vepřová kýta se zeleninovou oblohou a bramborem.
Roštěnky s lionskou omáčkou a bramborem na kmíně.
Jatýrka na cibulce s paprikou, bramborem a koktejlovou omáčkou.
Játro se špagetami z Neapole.
Hovězí játra se zálivkou ze šunkového aspiku s bramborem a paprikami.
Játrové plátky na majoránce s kečupovou omáčkou. Příloha: chléb obalený ve vajíčku, smažené vejce na cibulce, fazolová zelenina ve sladkokyselém nálevu, cibule, hranolky.
Krvavé plátky z hovězího zadního na cibulové omáčce s bramborovou kaší a dušenou zeleninou.
Hovězí játro na pepři a na cibulce obalené v mouce. Příloha: šťouchané brambory, smažená cibulka, špenát.
Plátky na cibulce z hověží špičky s pepřem, paprikou, bazalkou, anýzem a oreganem. Příloha: brambory, papriky, tatarská omáčka.
Mexické játrové lečo s bramborem.
Kukuřičná rýže s vepřovými játry a la kari.
Hověží jatýrka na cibulce, majoránce a bazalce. Přiloha: brambory, papriky.
Hovězí plátky s chilli a oreganem. Příloha: rostbíf, hranolky, rajská jablka, tatarská omáčka.
Jatýrka se zeleninovým lečem po sečuánsku. Příloha: brambory, červená paprika.
Přírodní vepřové na cibulce s kari rýží a s kukuřicí.
Hovězí jatýrka na rajčatové vinné omáčce s kari rýží.
Hovězí špička se smetanovou omáčkou, s těstovinami a s paprikou.
Vepřové plátky s paprikovou omáčkou a s bramborem.
Hovězí plátky s dušenou mrkví a s bramborem.
Hovězí játra na cibulce s bramborem.
Bretaňská pochoutka.
Hovězí játrové plátky se zeleninovou oblohou a bramborem.
Hovězí pečeně s tvarohovo-zeleninovou omáčkou a s rýží.
Játra na cibulce s tatarskou omáčkou.
Hovězí roštěnky po mexicku. Příloha těstoviny.
Játra s rajčatovou omáčkou po italsku.
Paprikové ražniči po balkánsku.
Hovězí po čínsku s chilli rýží.
Pikantní játra v kečupové omáčce.
Benátská hovězí játra s rýží.
Kuřecí čína.
Hovězí játro na houbách.
Gaskoňská vepřová jatýrka.
Kuřecí játra po Bretaňsku.
Vepřová játrová pochoutka na víně s hranolky.
Hovězí jatýrka s tatarsko-čínskou oblohou.
Hovězí po čínsku na víně.
Játrová pochoutka po čínsku na žampionech.
Vepřová játra s bramborem, hranolky a s oblohou.
Vepřová přírodní pečeně s bramborem, jablíčky, okurkou a jahůdkou.
Hovězí minutka s volským okem, s krůtí a kuřecí šunkou, s hranolky, okurkou, paprikou.
Hovězí játra na cibulce s hranolky, ředkvičkou, paprikou a nakládanou zeleninou.
Kuřecí jatýrka s květákovými placičkami (od maminky), s bramborem, ředkvičkou a paprikou
Hovězí játýrka se salátovou přilohou a hranolky.
Hovězí hádci na víně a žampionech.
Vepřové přírodní plátky na kmíně s bramborem.